przepis na brownie

Przepis na Brownie z ciecierzycy

Brownie z fasoli mnie nie przekonało, natomiast brownie z ciecierzycy jest naprawdę pyszne 🙂
Nie jest niskokaloryczne, ale to zdrowsza opcja niż klasyczne brownie 🙂

Przepis na brownie z ciecierzycy:

1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki, tylko trzeba dobrze przepłukać)
1/2 szklanki cukru (można spróbować z innym słodzidłem)
1/3 szklanki oleju
2 jajka
1/2 szklanki gorzkiego kakao
1/2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Opcjonalnie garść dowolnych orzechów, u mnie laskowe

Sposób wykonania brownie z ciecierzycy:

Najpierw zmiksować jajka, cukier i olej, a później zblendować z resztą składników na gładką masę. Dodać posiekane orzechy. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut

Smacznego!

Jeśli chcesz włączyć do swojej diety strączki, ale tym razem w wersji wytrawnej, spróbuj mojego przepisu na chili sin carne z soczewicą i czerwoną fasolą

\"alt="brownie

2 thoughts on “Przepis na Brownie z ciecierzycy”

  1. Pingback: Chili sin carne z soczewicą - więcej odWAGI

  2. Pingback: Przepis na szybką pastę z ciecierzycy - więcej odWAGI

Comments are closed.